Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 277


Echipa României la "Invictus Games Toronto 2017"


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, vor avea luni, 10 octombrie, de la ora 12.30, la sediul M.Ap.N., o videoteleconferință cu militarii răniți în misiuni interne sau internaționale pentru a-i invita să facă parte din echipa României la "Invictus Games Toronto 2017".

Videoteleconferința se va desfășura în București și alte cinci garnizoane (Cluj-Napoca - Comandamentul Diviziei 4 Infanterie, Buzău - Comandamentul Diviziei 2 Infanterie, Brașov - Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte, Craiova - Comandamentul Brigăzii 2 Infanterie și Constanța - Comandamentul Flotei).

În cadrul proiectului, vor fi încurajați să facă parte din “Invictus Team România” cât mai mulți militari, indiferent de tipul de dizabilitate pe care o au, dar și familiile acestora, care le vor putea fi alături atât pe timpul pregătirii și antrenamentelor, cât și în timpul competiției din Canada.

Conducerea M.Ap.N. va prezenta militarilor răniți o informare privind conținutul și specificul evenimentului, precum și principalele etape de parcurs în vederea pregătirii și participării la competiție.

Jurnaliștii care vor să participe la videoteleconferința de la București vor fi așteptați luni, 10 octombrie, între orele 11.45 și 12.15, la sediul Ministerului Apărării Naționale (str. Izvor nr. 110, Punctul de control nr.3, lângă Hotel Marriott).
* * *

“Invictus Games” este un evenimentul sportiv internațional dedicat în exclusivitate militarilor invalizi/răniți ca urmare a participării la misiuni în teatrele de operații sau la acțiuni militare interne. Acesta cuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilități, respectiv: tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la aparat special, haltere, ciclism, volei din poziția șezând, înot, baschet și rugby din scaunul cu rotile, golf și hochei.

Jocurile Paralimpice Invictus sunt organizate după criterii foarte strict stabilite. Sportivii acceptați în concurs trebuie să parcurgă proceduri de certificare riguroase, după standardele paralimpice, atât în ceea ce privește starea de sănătate și compatibilitatea dizabilității cu proba sportivă dorită, cât și îndeplinirea baremelor sportive de calificare în probă. Acest process complex de certificare se va face prin secția paralimpică a CSA Steaua București, cu sprijinul Comitetului Paralimpic Român.


Secția Presă