Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 287


Ministrul Mihnea Motoc, la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, participă, în zilele de 17 și 18 octombrie, la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM – South-East Europe Defence Ministerial).

Evenimentul, găzduit de Italia, marchează împlinirea a 20 de ani de existență a SEDM, inițiativă regională ce contribuie la menținerea păcii și încrederii și la întărirea relațiilor de bună vecinătate și de strânsă cooperare între statele din Europa de Sud-Est, prin oferirea unei platforme de dialog politico-militar și implicarea în proiecte cu aplicabilitate practică în domeniul securității și stabilității regionale.

La reuniune participă miniștrii apărării din statele membre SEDM și din Republica Moldova, stat cu statut de observator, precum și reprezentanți ai unor organizații de securitate regională.

Activitatea reprezintă o bună oportunitate pentru reconfirmarea angajamentului României față de proiectele derulate în cadrul inițiativei, precum și pentru susținerea unor propuneri de consolidare a SEDM ca principal format de cooperare în Europa de Sud-Est, în contextul evoluției mediului de securitate din regiune.

În marja reuniunii, ministrul apărării naționale va avea o întâlnire bilaterală cu omologul italian, Roberta Pinotti, pentru a discuta subiecte de interes comun de pe agenda NATO și UE.


Secția Presă