Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 300


Ceremonii de depunere a jurământului militar la Institutul Medico-Militar și Academia Tehnică Militară


Sâmbătă, 22 octombrie, începând cu ora 10.00, va avea loc la sediul Institutului Medico-Militar, ceremonia de depunere a jurământului militar pentru studenții anului I.

Vor rosti jurământul de credință față de țară un număr de 85 de studenți (47 fete și 38 băieți) care urmează programe de pregătire la Catedra de pregătire medico-militară din București și la Târgu Mureș. Acești studenți sunt școlarizați pentru a ocupa, după absolvire, posturi în structurile medicale ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului justiției – Administrația Națională a penitenciarelor, în trei specializări – medicină, medicină dentară și farmacie.

Jurnaliștii interesați să asiste la festivități sunt așteptați sâmbătă, 22 octombrie, începând cu ora 09.30, la sediul unității din strada Institutul Medico Militar nr.3-5, sector 1.
Persoană de contact, maior Viorica Sabie, telefon 0752015827.

Academia Tehnică Militară organizează luni, 24 octombrie, începând cu ora 10.00, ceremonia depunerii jurământului militar de către studenții anului I și Ziua Porților Deschise.

Alături de studenții Academiei Tehnice Militare vor depune jurământul militar și cei ai Universității Naționale de Apărare „Carol I” și elevii de la Cursul de formare a subofițerilor în activitate pe filieră indirectă, din Centrul de instruire pentru muzici militare.

Jurnaliștii interesați să asiste la festivități sunt așteptați luni, 24 octombrie, începând cu ora 09.00, la sediul Academiei Tehnice Militare (intrarea dinspre Bulevardul George Coșbuc, nr. 39- 49). Persoană de contact, căpitan Raluca Dima, telefon 0723162897.

***

În cadrul festivității de la Academia Tehnică Militară, studentul caporal Claudiu Dimache, vicecampion mondial de Kempo pe echipe în Japonia, va oferi o demonstrație alături de colegii din lotul național.


Secția Presă