Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 311


Exercițiul Patriot Shock V


Militari ai Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” vor participa alături de militari americani din Batalionul 5-7 Apărare Aeriană din cadrul Forțelor Terestre ale SUA, dislocate în Europa (USAREUR), în perioada 1 - 12 noiembrie, la exercițiul PATRIOT SHOCK V, ce se va desfășura în Tabăra de Instrucție și Poligon de Trageri Sol-Aer Capu Midia, județul Constanța.

PATRIOT SHOCK V este un exercițiu bilateral româno-american, de nivel tactic cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer din Forțele Aeriene Române, la care participă o baterie HAWK PIP III R și una PATRIOT.

Scopul exercițiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru ducerea acțiunilor de angajare a țintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană.

Exercițiul are ca obiective principale perfecționarea procedurilor privind planificarea și ducerea în comun a acțiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum și verificarea interoperabilității sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.

Activitatea de instruire a fost planificată cu un an înainte și este inclusă în Planul cu principalele activități al Statului Major al Forțelor Aeriene.


Secția Presă