Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 318


Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului PATRIOT SHOCK V


Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului PATRIOT SHOCK V va avea loc marți, 8 noiembrie, la Tabăra de Instrucție și Poligon de Trageri Sol-Aer de la Capu Midia, județul Constanța.

Jurnaliștii interesați să asiste la această activitate sunt rugați să transmită luni, 7 noiembrie, până la ora 16.00, pe adresa de email: rosustan@yahoo.com, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă), precum și pe cele ale autovehiculelor de transport. Reprezentanții mass-media vor fi așteptați la intrarea în poligon marți, 8 noiembrie, între orele 13.30 și 14.00.

Persoană de contact: maior Roșu Stan, tel. 0756836096.

***
PATRIOT SHOCK V este un exercițiu româno-american, de nivel tactic, cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer. Forțele Aeriene Române participă cu o baterie HAWK PIP III R, iar Forțele Terestre ale SUA, cu o baterie PATRIOT.

Scopul exercițiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru ducerea acțiunilor de angajare a țintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare antiaeriană.

PATRIOT SHOCK V are ca obiective principale perfecționarea procedurilor privind planificarea și ducerea în comun a acțiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum și verificarea interoperabilității sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.


Secția Presă