Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 323


„ROMÂNIA DIN INIMA MEA” LA PALATUL CERCULUI MILITAR NAȚIONAL


Spectacolul „România din inima mea!”, dedicat împlinirii a o sută de ani de la intrarea țării noastre în Primul Război Mondial, va avea loc joi, 10 noiembrie, de la ora 18.00, la sala de festivități a Palatului Cercului Militar Național.

Evenimentul este organizat de Oficiul Național pentru Cultul Eroilor în colaborare cu Asociația Neamunit.

Programul artistic va fi susținut de artiști români consacrați, dar și de tineri talentați care studiază în cadrul „Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti”.

Spectatorii se vor bucura de prezența tenorului Vlad Miriță și a artistului Sebastian Stan, precum și de prestațiile artistice ale violoniștilor Ioana Maria Tudor, Ștefan Aprodu și Dragoș Rusanu. Elevul Robert Petre va recita poezia „Nu plânge Maică Românie”- creația unui soldat român necunoscut care a murit în toamna anului 1918, pe muntele Sorica din Carpații de Curbură.

Cu acest prilej, micii artiști ai Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Capitală au fost invitați să își expună în sala de spectacol tablourile având ca temă „Castelul Țepeș prin ochi de copil”. Elevii bucureșteni au realizat aceste picturi în cadrul activității „Ziua Porților Deschise la Castelul Țepeș” care, anul acesta, a avut loc în data de 28 mai.


Secția Presă