Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 335


Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu actualul și viitorul comandant al Unității SUA de Sprijin Naval de la Deveselu


Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, i-a primit joi, 24 noiembrie, la sediul M.Ap.N., pe actualul și viitorul comandant al Unității SUA de Sprijin Naval de la Deveselu, cu ocazia schimbării comenzii. La întrevedere au fost prezenți generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, și comandorul Răzvan Brătulescu, comandantul Bazei 99 Deveselu.

Ministrul Motoc i-a urat succes comandorului Jon C. Grant, care va prelua comanda Unității SUA de Sprijin Naval de la Deveselu, și l-a felicitat pe actualul comandant, comandorul James Craycraft, pentru activitatea sa din România.

“Aveți toate motivele să fiți mândru de realizările dumneavoastră și ale noastre, începând cu inaugurarea sistemului Aegis Ashore, continuând cu certificarea și operaționalizarea sistemului și, apoi, cu realizarea transferului comenzii și controlului acestuia către Alianța Nord-Atlantică”, a spus ministrul Motoc comandorului Craycraft.

De asemenea, ministrul apărării naționale a dat asigurări viitorului comandant că va avea tot sprijinul din partea conducerii ministerului, dar și a comandantului Bazei 99 Deveselu, comandorul Brătulescu, în vederea îndeplinirii în bune condiții a misiunilor pe care le va avea de îndeplinit.

Ministrul Motoc a subliniat că Sistemul antirachetă de la Deveselu este un succes datorat unui veritabil efort de echipă al oficialilor și experților români și americani și reprezintă, indiscutabil, cel mai important proiect în cadrul parteneriatului strategic existent între România și SUA.

În finalul întâlnirii, ministrul a reconfirmat angajamentul solid al țării noastre pentru domeniul apărării antirachetă, cu un rol important în contextul de securitate actual, și a subliniat faptul că proiectul comun în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice a dus la creșterea securității României și a spațiului Euro-Atlantic.


Secția Presă