Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 2


Militari constnțeni intervin n zonele afectate de cderile masive de zpad


Militari ai Brigzii 9 Mecanizate “Mrșești” din Constanța intervin, la aceast or, pentru nlturarea efectelor cderilor masive de zpad din zona Dobrogei.

Astfel, la solicitarea Centrului Național de Conducere Integrat, constituit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, o grup de militari acționeaz cu un camion DAC 6x6 și cu un autotrailer ”Tatra” pe DN 2A, ntre localitțile Ovidiu și Nicolae Blcescu, pentru degajarea cii de acces și deblocarea unor autocamioane rmase nzpezite.

Sunt n pregtire, de asemenea, alte dou intervenții n județul Constanța, pe DN 22, n zona localitților Sibioara și Lumina, respectiv pe DN 3, ntre Constanța și Valul lui Traian.

La nivelul ntregii țri, Ministerul Aprrii Naționale este pregtit s intervin n prim urgenț, la solicitarea autoritților competente de la nivel central și local, cu peste 2.600 de militari și circa 400 de mijloace tehnice cu putere sporit de deplasare, tractare și transport, autosanitare și automacarale, precum i cu cinci elicoptere i o aeronav ale Forțelor Aeriene Romne. La nevoie, pot fi puse la dispoziție și alte forțe și mijloace suplimentare.


Secia Pres