Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 16


Autoevaluarea activității SMFA pe anul 2016


Statul Major al Forțelor Aeriene a desfășurat astăzi, 26 ianuarie, ședința de autoevaluare a activității pe anul 2016, în prezența ministrului apărării naționale, Gabriel-Beniamin Leș, și a șefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă.

”Forțele Aeriene și-au intensificat eforturile pentru adaptarea la cerințele actuale, apărarea spațiului aerian al României și a spațiului comun al NATO, executării misiunilor și îndeplinirii angajamentelor internaționale asumate”, a spus șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof. Șeful SMFA a precizat că obiectivele vor fi avute în vedere și în acest an, când va continua procesul de restructurare și modernizare a Forțelor Aeriene, în concordanță cu prevederile Programului de transformare, dezvoltare și înzestrare a Armatei României până în anul 2027 și în perspectivă și ale Directivei de planificare a apărării.

Ministrul apărării naționale, Gabriel-Beniamin Leș, a declarat că România, fiind țară de graniță pentru Uniunea Europeană și pentru NATO, are responsabilități mai mari. ”Din această perspectivă, prin programul Avion multirol al Forțelor Aeriene nu a fost făcută o simplă achiziție, ci acesta a reprezentat realizarea unei capabilități militare”, a apreciat ministrul apărării.

De asemenea, ministrul Leș a făcut cunoscut că se urmărește o mai bună prioritizare a programelor de înzestrare ce vizează Forțele Aeriene pentru a avea un echilibru între programele începute și derularea altora noi. ”Asigurarea capacității de descurajare credibilă și apărare a spațiului aerian, continuarea modernizării și dezvoltării infrastructurii aerodromurilor, îndeplinirea angajamentelor asumate de România în relația NATO, UE și partenerii aliați rămân obiectivele majore ce privesc Forțele Aeriene. Avem în vedere și avansarea direcțiilor de acțiune pentru achiziția celei de-a doua escadrile de aparate F 16”, a concluzionat ministrul apărării naționale.


Secția Presă