Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 49


Sportivii din ”lotul Invictus” sunt în primul cantonament de pregătire


Cei 33 de sportivi din lotul extins al echipei care va reprezenta România la Jocurile Invictus Toronto 2017 se află, în aceste zile, în primul cantonament de pregătire.

Ei se antrenează, între 21 și 24 februarie, între orele 9.00 și 18.00, la Baza sportivă Săftica. În plus, miercuri, 22 februarie, între orele 11.00 și 14.00, militarii vor avea sesiuni de pregătire la Bazinul de înot Ghencea și la Sala de atletism Lia Manoliu.

Lotul sportiv se pregătește pentru mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilități, respectiv atletism, canotaj în sală (la simulator), ciclism, powerlifting, tir cu arcul, înot și volei din șezut.

Persoană de contact pentru jurnaliștii care doresc să asiste la antrenamente este căpitanul Gabriel Ion, telefon 0747989754.

***

Proiectul „Invictus Team România – 2017” se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societății ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei și solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operații.

Acțiunea își propune să sprijine recuperarea fizică și psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

În cadrul proiectului, au fost încurajați să participe toți militarii răniți, indiferent de tipul de dizabilitate, dar și familiile lor, care le vor putea fi alături, atât pe timpul pregătirii și antrenamentelor, cât și la competiții.

Ca proiect de reprezentare națională, „Invictus Team România – 2017” își propune să atragă implicarea și sprijinul cetățenilor, organizațiilor guvernamentale și non-guvernamentale sau a altor instituții care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei inițiative.

Echipamentele speciale de competiție, adaptate în funcție de situația medicală a fiecărui rănit, vor fi achiziționate gradual, cu fonduri asigurate de CSA Steaua și de partenerii proiectului.


Secția Presă