Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 49


Sportivii din ”lotul Invictus” sunt n primul cantonament de pregtire


Cei 33 de sportivi din lotul extins al echipei care va reprezenta Romnia la Jocurile Invictus Toronto 2017 se afl, n aceste zile, n primul cantonament de pregtire.

Ei se antreneaz, ntre 21 și 24 februarie, ntre orele 9.00 și 18.00, la Baza sportiv Sftica. n plus, miercuri, 22 februarie, ntre orele 11.00 și 14.00, militarii vor avea sesiuni de pregtire la Bazinul de not Ghencea și la Sala de atletism Lia Manoliu.

Lotul sportiv se pregtește pentru mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabiliti, respectiv atletism, canotaj n sal (la simulator), ciclism, powerlifting, tir cu arcul, not și volei din șezut.

Persoan de contact pentru jurnaliștii care doresc s asiste la antrenamente este cpitanul Gabriel Ion, telefon 0747989754.

***

Proiectul „Invictus Team Romnia – 2017” se constituie ntr-o ocazie unic de a demonstra societii ce nseamn adevratul spirit de lupttor, coeziunea echipei i solidaritatea uman – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaii.

Acțiunea și propune s sprijine recuperarea fizic i psihic prin sport și s creasc gradul de informare n rndul publicului romnesc cu privire la problematica militarilor rniți și a familiilor acestora.

n cadrul proiectului, au fost ncurajai s participe toți militarii rniți, indiferent de tipul de dizabilitate, dar i familiile lor, care le vor putea fi alturi, att pe timpul pregtirii i antrenamentelor, ct i la competiții.

Ca proiect de reprezentare naional, „Invictus Team Romnia – 2017” și propune s atrag implicarea i sprijinul cetenilor, organizaiilor guvernamentale i non-guvernamentale sau a altor instituii care doresc s contribuie, pe baz de voluntariat, la succesul acestei iniiative.

Echipamentele speciale de competiție, adaptate n funcie de situaia medical a fiecrui rnit, vor fi achiziționate gradual, cu fonduri asigurate de CSA Steaua și de partenerii proiectului.


Secia Pres