Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 56


Exercițiu cu elicoptere americane la Mihail Kogălniceanu


Marți, 28 februarie, începând cu ora 13.15, în Baza Aeriană din Mihail Kogălniceanu, militari români și americani vor participa la primul antrenament pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

Elicopterele sunt de tipul UH-60 Black Hawk și aparțin Batalionului 3, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA.

Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment, pentru oportunități de imagine și declarații din partea militarilor români și americani, sunt invitați să transmită informațiile necesare acreditării (nume, prenume, serie și număr act de identitate, serie și număr legitimație de presă, organizația media de care aparțin, număr de înmatriculare al autovehiculelor) la adresa de email presamapn@mapn.ro până luni, 27 februarie, ora 12.00.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați marți, 28 februarie, între orele 12.30-12.45, la intrarea principală a Bazei Aeriene din Mihail Kogălniceanu, pentru controlul de securitate. Persoană de contact pentru acces este maiorul Bota Ionuț, telefon 0726120081.

Mai multe informații, puteți obține de la link-urile de mai jos:
10th CAB Facebook: https://www.facebook.com/10thCAB/?fref=ts
10th CAB Twitter: https://twitter.com/10thcab
10th CAB Stories & Videos: https://www.dvidshub.net/unit/10CAB/?q=10th+combat+aviation+brigade&filter%5Bunit%5D=10CAB&view=list
Atlantic Resolve | http://www.eur.army.mil/atlanticresolve/
AR Facebook | https://www.facebook.com/usarmyeurope #AtlanticResolve
AR Twitter | https://twitter.com/AtlanticResolve


Secția Presă