Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 57


Ziua presei la exercițiul PLATINUM EAGLE-17.1


Marți, 28 februarie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan", din județul Galați, se va desfășura Ziua presei în cadrul exercițiului „Platinum Eagle 17.1".

La exercițiu participă 500 de militari din Bulgaria, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Statele Unite ale Americii și Ucraina.

Armata României este reprezentată la exercițiu de 100 de militari din Forțele Terestre Române aparținând Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni", 15 JTAC (controlori aerieni pe poziții înaintate) și 30 militari din Forțele Navale Române aparținând Batalionului 307 Infanterie Marină.

Jurnaliștii interesați să asiste la activitate sunt rugați să transmită luni, 27 februarie, până la ora 15.00, pe adresa relatii.publice01295@forter.ro, datele de identificare (nume, prenume, seria și numărul actului de identitate, instituția media pe care o reprezintă și numărul de telefon), precum și datele de identificare ale autovehicului de transport.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați marți, 28 februarie, între orele 9.00 și 9.30, la sediul Centrului de instruire. Persoană de contact: locotenent-colonel Cosmin Balaban, telefon 0722.671.722.

* * *

Obiectivul principal al „Platinum Eagle 17.1" este antrenarea în comun a subunităților participante, într-o concepție unitară, pentru menținerea capacității operaționale și creșterea interoperabilității, prin exersarea procedurilor de comandă și control și executarea de trageri cu armamentul din dotare.

BSRF-17 este un exercițiu anual, condus de Comandamentul Forțelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa și Africa, ce se desfășoară în zona Mării Negre, în Balcani și în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creșterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operații de menținere a păcii și de contra-insurgență.


Secția Presă