Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 61


ntrevederea ministrului aprrii naionale, Gabriel Le cu ambasadorul Regatului rilor de Jos, Stella Ronner-Grubai


Ministrul aprrii naionale, Gabriel Le, a primit-o mari, 28 februarie, la sediul MApN, pe Stella Ronner-Grubai, ambasadorul Regatului rilor de Jos.

ntrevederea face parte din seria ntlnirilor planificate dup preluarea mandatului i a reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului pe teme de interes reciproc, ce au vizat cu precdere aspecte referitoare la relaiile de colaborare bilateral n domeniul aprrii, precum i n cadrul NATO i al Uniunii Europene.

Ministrul Gabriel Le a subliniat importana i trendul ascendent al colaborrii n domeniul aprrii i a mulumit pentru contribuia Olandei la eforturile de realizare a prezenei avansate a NATO n Romnia, menionnd sprijinul concret pentru operaionalizarea brigzii multinaionale de la Craiova.

A fost discutat nevoia de consolidare a activitilor concrete de cooperare n domenii specifice pentru ambele armate, cum sunt exerciiile i activitile de pregtire n comun, creterea interoperabilitii n cadrul NATO, precum i posibile ci de cretere a cooperrii tehnico-militare.

Oficialul olandez a exprimat interesul pentru intensificarea dialogului strategic pe teme actuale de securitate, inclusiv cu implicarea societii civile i a mediului de afaceri din cele dou ri, armonizarea poziiilor n cadrul NATO i UE pe principalele subiecte de pe agend, respectiv postura de aprare i descurajare a Alianei i implementarea Strategiei Globale a UE n domeniile securitii i aprrii.


Secia Pres