Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 64


Președintele Comitetului militar al Uniunii Europene, în vizită la M.Ap.N.


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a avut joi, 2 martie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu președintele Comitetului militar al Uniunii Europene, generalul Mikhail Kostarakos, în cadrul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România la invitația generalului Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.

Agenda discuțiilor s-a concentrat pe aspecte legate de Planul de implementare a Strategiei Globale a UE pe dimensiunea de securitate și apărare, cu accent pe problematicile curente aflate în dezbatere la nivelul uniunii - cooperarea structurată permanentă, structura permanentă de conducere și planificare, revizuirea coordonată anuală a apărării.

Ministrul Gabriel Leș a prezentat prioritățile guvernului în domeniul apărării și a accentuat importanța, în actualul mediu de securitate deosebit de complex și a provocărilor care se manifestă în regiunea țării noastre, modernizării capabilităților de apărare, atât în context național, cât și prin mecanisme multinaționale puse la dispoziție de Uniunea Europeană și de NATO.

În același timp, ministrul apărării naționale a subliniat că este necesar ca UE să-și sporească rolul de furnizor de securitate și a exprimat sprijinul României, la nivel politic și operațional, pentru această abordare ambițioasă a Uniunii, prin angajarea realistă în transpunerea eficientă în practică a priorităților pentru apărare identificate în Strategie, în acord cu concluziile Consiliului Afaceri Externe, din noiembrie 2016, și ale Consiliului European, din luna decembrie a anului trecut, în domeniul securității și apărării.

Președintele Comitetului militar al Uniunii Europene a fost primit, tot astăzi, de șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, discuțiile fiind centrate pe aspecte ale Politicii de securitate și apărare comună și pe modul în care națiunile participă la proiectele aflate în derulare la nivelul UE.

Vineri, 3 martie, de la ora 12.00, generalii Ciucă și Kostarakos vor susține declarații comune de presă la Palatul Cercului Militar Național.

Jurnaliștii care doresc să participe la activitate vor fi așteptați, între orele 11.30 și 11.45, la Sala Cinema a Palatului Cercului Militar Național (intrarea dinspre strada Constantin Mille). Persoană de contact: căpitanul Gabriel Ion, telefon 0747.989.754.


Secția Presă