Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 68


Exercițiu cu elicoptere americane la Mihail Kogălniceanu


Miercuri, 8 martie, începând cu ora 12.30, în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu, militari români și americani vor participa la un antrenament comun pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere, ca parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

Elicopterele, de tipul UH-60 Black Hawk, aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA și au sosit joi, 2 martie, de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment (care nu s-au acreditat la data anterioară programată pentru desfășurarea exercițiului) vor transmite informațiile necesare acreditării (nume, prenume, serie și număr act de identitate, serie și număr legitimație de presă, organizația media de care aparțin, număr de înmatriculare al autovehiculelor) la adresa de email presamapn@mapn.ro până marți, 7 martie, ora 13.00.

Reprezentanții mass-media vor fi așteptați miercuri, 8 martie, între orele 11.45-12.15, la intrarea principală a bazei aeriene din Mihail Kogălniceanu, având asupra lor cartea de identitate și legitimația de presă.

Persoană de contact pentru acces este maiorul Bota Ionut, telefon 0726 120 081.

* * *

Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est.

Mai multe informații, puteți obține de la link-urile de mai jos:
10th CAB Facebook: https://www.facebook.com/10thCAB/?fref=ts
10th CAB Twitter: https://twitter.com/10thcab
10th CAB Stories & Videos: https://www.dvidshub.net/unit/10CAB/?q=10th+combat+aviation+brigade&filter%5Bunit%5D=10CAB&view=list
Atlantic Resolve | http://www.eur.army.mil/atlanticresolve/
AR Facebook | https://www.facebook.com/usarmyeurope #AtlanticResolve
AR Twitter | https://twitter.com/AtlanticResolve


Secția Presă