Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 115


Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Finlandei la București


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a primit miercuri, 12 aprilie, vizita ambasadorului Finlandei la București, Päivi Pohjanheimo.

În cadrul întrevederii cu diplomatul finlandez au fost schimbate o serie de opinii referitoare la prioritățile Armatei României, modalitățile de intensificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării și evoluțiile recente ale climatului european de securitate.

Ministrul Leș a prezentat proiecția obiectivelor în domeniul înzestrării forțelor armate și angajamentul țării noastre de a aloca resursele necesare modernizării capabilităților de apărare, fiind discutate, în acest context, posibilități de cooperare tehnico-militară între România și Finlanda.

Totodată, a fost abordată cooperarea bilaterală în cadrul UE din perspectiva asumării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019 și de către Finlanda în al doilea semestru al aceluiași an. În acest sens, a fost convenită necesitatea de intensificare a proceselor de coordonare între ministerele apărării din cele două state, pe subiecte de actualitate din domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comună a UE.

Cei doi oficiali au evidențiat potențialul de cooperare bilaterală în contracararea amenințărilor specifice războiului hibrid și în domeniul creșterii rezilienței, pe baza experienței, expertizei și a bunelor practici aplicate de structurile guvernamentale din România și Finlanda.


Secția Presă