Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 119


Ministrul Gabriel Leș, videoconferință cu militarii din Afganistan


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, s-a adresat joi, într-o videoconferință, militarilor români aflați în teatrul de operațiuni din Afganistan, în Kandahar și Kabul, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

La videoconferință au participat secretarii de stat Mircea Dușa, Nicolae Nasta și Florin Lazăr Vlădică, locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent Adrian Tonea, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Marius Harabagiu, generali și amirali, ofițeri cu funcții de conducere în structurile centrale ale MApN.

Militarii români au prezentat conducerii ministerului o analiză a situației de securitate din teatrul de operații, stadiul de îndeplinire a misiunilor și au raportat că starea de sănătate și nivelul moralului personalului sunt foarte bune.

“M-am simțit mândru de fiecare dată când demnitarii și oficialii străini cu care m-am întâlnit în ultimele săptămâni au vorbit în termeni elogioși despre activitatea dumneavoastră. Promovați cu onoare imaginea Armatei României acolo unde contează mai mult și ne gândim permanent la dumneavoastră, cei care luptați cu arma în mână, pentru a îndeplini angajamentele externe ale țării noastre”, le-a transmis militarilor ministrul Leș.

Gabriel Leș le-a mulțumit militarilor pentru modul în care își fac datoria față de țară, departe de familii și de cei dragi, în condiții dificile. La final, le-a urat lor și familiilor rămase în țară: “Sărbători minunate în liniște și pace!”
* * *

În Afganistan, în acest moment sunt dislocați militari de la Batalionul 151 Infanterie din Iași. Alături de ei mai activează echipe de consiliere a forțelor militare afgane, structuri de informații, forțe pentru operații speciale și elemente de sprijin logistic. Mai multe detalii despre misiunile externe ale militarilor români, găsiți la următorul link: http://smg.mapn.ro/misiuni.php.


Secția Presă