Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 121


A început exercițiul multinațional ”Resolute Castle 17”


Ceremonia de deschidere a exercițiului multinațional ”Resolute Castle 17” a avut loc vineri, 14 aprilie, la Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu, județul Brașov.

La această activitate au participat comandantul Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”, general de brigadă Gheorghe Soare, comandantul Brigăzii 926 Geniu, colonel Paul Mattern, reprezentanți ai Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și ai Black Sea Rotational Force (BSRF), precum și atașați militari ai SUA și Marii Britanii în România.

De asemenea, au fost prezenți, comandantul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica”, general de brigadă Gheorghiță Vlad și primarii localităților Agnita și Voila, Ioan Dragoman, respectiv Gheorghe Osalciuc.

***

La exercițiul ”Resolute Castle 17”, ce se va desfășura în perioada 14 aprilie – 30 septembrie, participă din partea Forțelor Terestre Române militari din Brigada 10 Geniu ,,Dunărea de Jos", sprijiniți cu personal și tehnică din cadrul structurilor de geniu aparținând Diviziilor 2 și 4 Infanterie și Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava". Alături de reprezentanții armatei române se vor instrui, în această perioadă, militari din SUA, reprezentând structuri ale U.S. Army Europe, U.S. Army Reserve Command, Army National Guard și U.S. Navy, precum și din Marea Britanie.

Exercițiul, desfășurat pentru al treilea an consecutiv, are ca scop creșterea nivelului de pregătire al militarilor și capacitatea de răspuns la o posibilă situație de criză, dezvoltarea interoperabilității dintre structurile de geniu din forțele terestre române, americane și britanice, precum și îmbunătățirea infrastructurii Centrului de instruire. Proiectele ce se execută în cadrul exercițiului RESOLUTE CASTLE 17 sunt cuprinse în programul European Reasurance Initiative (ERI).


Secția Presă