Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 130


Întîlnirea ministrului Gabriel Leș cu directorul executiv al Agenției Europene de Apărare


În marja reuniunii informale a miniștrilor apărării din statele membre ale UE, ministrul Gabriel Leș a avut, miercuri seară, o întâlnire bilaterală cu directorul executiv al Agenției Europene de Apărare (EDA), Jorge Domecq.

În cadrul întâlnirii, ministrul apărării naționale a exprimat aprecierea pentru eforturile Agenției de îmbunătățire a mecanismului Uniunii Europene de dezvoltare a capabilităților militare asigurând, în același timp, complementaritatea cu procesul similar derulat la nivelul NATO. Subliniind rolul cheie al EDA în arhitectura instituțională a Uniunii pentru dezvoltarea de capabilități militare robuste, ministrul Leș a reconfirmat angajamentul României de a contribui activ la consolidarea Politicii de Securitate și Apărare a UE.

Totodată, ministrul apărării naționale a evidențiat prioritatea acordată de actualul Guvern implicării active a țării noastre în procesul de consolidare a dimensiunii de securitate și apărare a UE, inclusiv prin facilitarea participării industriei naționale de profil la programe europene.

Directorul executiv Domecq a mulțumit României pentru implicarea în programele și inițiativele Agenției și a subliniat rolul important al EDA în procesele de implementare a Strategiei Globale a UE și a Declarației Comune UE – NATO.


Secția Presă