Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 137


“VeteRUN”, crosul veteranilor de război - ediția a II-a


Ministerul Apărării Naționale, împreună cu Asociația Națională a Veteranilor de Război, organizează duminică, 7 mai, a doua ediție a “VeteRUN”, crosul veteranilor de război.

Competiția este o mișcare populară prin care cetățenii, alături de militari ai Armatei României, își vor arăta respectul și prețuirea pentru veteranii de război, răniții, invalizii și urmașii celor decedați ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial.

Crosul veteranilor de război se va desfășura în București, între orele 10.00 și 12.00, pe traseul Parcul Herăstrău (parcarea pavilionului H), șos. Kiseleff - Arcul de Triumf - Piața Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Bulevardul Constantin Prezan - șos. Kiseleff. Constituirea grupelor de participanți se va face în parcarea Parcului Herăstrău (în zona pavilionului H), unde va fi organizată și o expoziție de tehnică militară.

La întrecerea sportivă vor lua parte copii legitimați la Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua”, elevi de la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, militari care au participat la misiuni în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, copii, tineri și adulți care doresc să-i onoreze pe veteranii de război.

Înscrierea și distribuirea kitului de concurs (tricou și număr de concurs) continuă până sâmbătă, 6 mai, ora 20.00, la Palatul Cercului Militar Național din str. Constantin Mille nr. 1.

Adulții vor alerga în cadrul probei CROSUL ADULȚILOR de la ora 10.00, iar adolescenții, la CROSUL ADOLESCENȚILOR, de la ora 10.05. În cadrul probei CROSUL COPIILOR, copiii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani vor alerga de la ora 10.10, iar cei cu vârste între 7 și 10 ani, de la 10.15. Nu există taxe de participare.

Vor fi premiați participanții care se clasează pe primele trei locuri la categoria lor de vârstă și de gen. Dintre câștigătorii adulți (18 - 50 ani) va fi tras la sorți câștigătorul unui Premiu special – un salt cu parașuta în tandem, oferit de Asociația Club Sportiv TNT Brothers.

Premiul pentru copii constă în diplomă, medalie și vete-raniță (cu articole sportive). Câștigătorii adolescenți vor primi suplimentar o invitație la unul dintre concertele lunii mai organizate de Berăria H și vor putea aplica la Programul „Militar pentru o zi”, care se desfășoară într-una dintre unitățile Armatei României implicate în program.

Premiul pentru adulți constă în diplomă, medalie, o invitație pentru două persoane la unul dintre concertele lunii mai organizate de Berăria H și o invitație, tot pentru două persoane, la una dintre piesele de teatru ale Centrului Cultural al Municipiului București - ARCUB. Totodată, adulții premiați vor putea aplica la Programul „Militar pentru o zi”.

În acest an, în premieră, se vor acorda: Premiul pentru cel mai vârstnic alergător și Premiul pentru cea mai vârstnică alergătoare.

La festivitatea de premiere vor participa sportivi de renume ai Clubului sportiv al Armatei „Steaua”, precum Ana Maria Popescu (Brânză), Marian Drăgulescu, Sandra Izbașa, Alina Dumitru, Roxana Cogianu, Anișoara Stanciu și Viorel Lucaci.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” și Berăria H. Crosul este organizat cu sprijinul Romtehnica, Primăriei Municipiului București, Turbomecanica, Cumpăna, Redis Nutriție, BSDA, Albalact, Bijuteria Stil, Best Foods, Centrului Medical Regina Maria, World Class, Aztec Inflatables și al Asociației militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități.

Detalii privind regulamentul, distanțele traseelor și programul complet al evenimentului pot fi obținute accesând link-ul http://veterun.armataromaniei.ro/

Persoană de contact pentru detalii suplimentare: colonel Florin Jipa, tel. 0722380145.

***

Pentru desfășurarea crosului veteranilor de război se vor institui restricții rutiere duminică, 7 mai, între orele 9.00 și 13.00, gradual, pe traseul de alergare și străzile care acced în acesta, astfel: Parc Herăstrău (parcarea pavilionul H), șos. Kiseleff (locală), întoarcere înainte de Piața Presei, șos. Kiseleff (axa centrală), Arcul de Triumf – șos. Kiseleff (închidere totală), Piața Victoriei (fără afectarea trafic rutier), Bulevardul Aviatorilor (trotuar și banda I a sensului de circulație dinspre Piața Charles de Gaulle spre Piața Victoriei), Bulevardul Constantin Prezan (închidere totală), șos. Kiseleff (locală), Parc Herăstrău Pavilionul H.

De asemenea, nu va fi posibilă parcarea în zonele menționate, precum și în parcările de la Berăria H și Clubul BOA (Parcul Herăstrău).

La capătul arterelor închise circulației vor fi instalate garduri de protecție.

Rute alternative:

• Piața Presei Libere - Bulevardul Kiseleff (pe locală) - Piața Arcul de Triumf - Bulevardul Alexandru Averescu - Bulevardul Ion Mihalache - Str. Buzești;
• Bulevardul Ion Mihalache – Bulevardul Banul Manta – Șos. Nicolae Titulescu – Piața Victoriei – Bulevardul Iancu de Hunedoara – Șos. Ștefan cel Mare;
• Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Bulevardul Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bulevardul Aerogării – Șos. București-Ploiești.
Evenimentul se va desfășura sub supravegherea Brigăzii Rutiere și a Poliției Locale a Municipiului București.

Personalul de supraveghere și control va fi dotat cu echipament de protecție menit să asigure avertizarea participanților la trafic cu privire la desfășurarea manifestării.

Ministerul Apărării Naționale mulțumește pentru sprijin și înțelegere cetățenilor Capitalei și în mod special, participanților la trafic.


Secția Presă