Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 142


Asistentul secretarului general al NATO pentru diplomație publică, în vizită la M.Ap.N.


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, s-a întâlnit luni, 15 mai, cu ambasadorul Tacan Ildem, asistentul secretarului general al NATO pentru diplomație publică. Întâlnirea a avut loc în cadrul unei vizite de lucru pe care Tacan Ildem o face zilele acestea în România.

Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe cooperarea dintre Ministerul Apărării Naționale și Divizia de Diplomație publică a Alianței în dezvoltarea proiectelor de comunicare strategică dezvoltate de NATO.

Mircea Dușa a apreciat cooperarea ca fiind una de succes, cu certe beneficii atât de partea națională, cât și de cea aliată. Oficialul român a subliniat faptul că, începând cu anul 2016, agenda NATO s-a impus pe primul loc în ponderea subiectelor reflectate în mass media din România cu referire la problematica de securitate. Acest lucru este o premieră de la aderarea țării noastre la Alianță, iar tendința s-a păstrat și de la începutul anului 2017 până în prezent, demonstrând interesul crescut al publicului român pentru acțiunile Alianței în actualul mediu de securitate.

Secretarul de stat Dușa a evidențiat importanța pe care Ministerul Apărării Naționale o acordă acestui domeniu și a subliniat faptul că toate structurile cu atribuții în zona comunicării strategice funcționează în cadrul M.Ap.N. cu rezultate dintre cele mai bune.

Cei doi oficiali au reiterat importanța comunicării strategice în actualul context de securitate. În acest sens, au convenit asupra necesității informării opiniei publice într-o manieră cât mai clară cu privire la măsurile pe care NATO si Armata României le întreprind pentru adaptarea la noile provocări de securitate, îndeosebi pe flancul estic.


Secția Presă