Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 150


Întrevederea șefului SMG cu ambasadorul Franței la București


Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a avut o întrevedere vineri, 19 mai, la sediul instituției, cu François Saint-Paul, ambasadorul Franței la București.

Cei doi oficiali au abordat aspecte referitoare la stadiul actual și perspectivele consolidării parteneriatului strategic dintre România și Franța, cu accent pe dimensiunea militară, în contextul evoluțiilor recente generate de provocările complexe de securitate cu care se confruntă statele membre ale NATO și ale UE și al demersurilor privind consolidarea Politicii de Securitate și Apărare Comune (PSAC).

De asemenea, au fost discutate teme privind situația de securitate la nivel regional, european și global și cooperarea dintre militarii români și francezi în misiunile sub egida NATO și a Uniunii Europene.

Generalul Nicolae Ciucă a evidențiat demersurile României pentru întărirea flancului estic al NATO și contribuția acesteia la PSAC, precum și eforturile pe plan național pentru transformarea și modernizarea forțelor armate.


Secția Presă