Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 157


Conferința grupului de lucru privind studierea conflictelor


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, a deschis astăzi, 30 mai, la Palatul Cercului Militar Național, conferința anuală a Grupului de Lucru privind Studierea Conflictelor, din cadrul Consorțiului Parteneriatului pentru Pace (PfP).

Evenimentul, cu tema,,The use of military forces in domestic affairs: Lessons of history, current issues and future developments”, are loc marți și miercuri la București și este organizat în parteneriat româno-danez de Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, din cadrul M.Ap.N., și Colegiul Regal de Apărare al Danemarcei.

În discursul său, Mircea Dușa a subliniat importanța reuniunii științifice atât din perspectiva tematicii abordate, cât și a numărului mare de participanți, din 20 de țări membre ale NATO. Secretarul de stat a mai adăugat că prezența experților străini și români la această conferință este premiza necesară unui dialog intens și productiv care să permită autorităților din fiecare stat în parte să identifice problemele mediului de securitate și să dezvolte o serie de proceduri de cooperare interstatală.

Grupul de Lucru privind Studierea Conflictelor este un forum internațional care are ca principale obiective realizarea și încurajarea schimbului de idei, dialogului și cooperării științifice internaționale pe teme care privesc istoria militară, studierea războiului, dinamici internaționale și studii de securitate. Discuțiile purtate în cadrul conferinței îmbină abordările istorice cu perspectivele actuale de analiză a mediului internațional. Grupul constituie, deopotrivă, o platformă importantă de consolidare a rețelelor de cooperare instituțională între statelele membre ale NATO și cele partenere, incluzând întreg spațiul euro-atlantic.


Secția Presă