Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 159


Școala de vară a Ministerului Apărării Naționale – ediția a II-a


A doua ediție a „Școlii de vară a Ministerului Apărării Naționale” se va desfășura, în perioada 5 - 10 iunie, la Constanța, Mangalia și Babadag, cu sprijinul militarilor din unități ale Forțelor Navale Române.

La activitatea organizată de Direcția Informare și Relații Publice și de Statul Major General vor participa 65 de elevi și studenți - 60 din sistemul de învățământ militar și 5 de la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”.

Școala de vară oferă oportunitatea promovării excelenței în sistemul de învățământ militar și civil, oferind posibilitatea participanților de a realiza schimburi de experiență și de a-și dezvolta cunoștințele fundamentale și abilitățile de leadership.

În cadrul proiectului, sunt invitați reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, personalități din mediul academic militar și civil care vor susține prelegeri pe diverse teme de actualitate și vor interacționa cu elevii și studenții participanți.

Pe parcursul celor patru zile, tinerii se vor familiariza cu problematica domeniilor de activitate din Forțele Navale, vor fi inițiați în prima lecție de supraviețuire pe mare sub conducerea unui instructor autorizat, vor participa la scufundări și ateliere interactive prin intermediul cărora vor descoperi tainele meseriei de scafandru. Militarii Batalionului 307 Infanterie Marină au pregătit un program complex conform unor scenarii pregătite în pădurea Babadag și pe Lacul Babadag, constând în tehnici de supraviețuire în mediul terestru-lagunar, hrănire în condiții de campanie și modul de procurare al hranei din natură.

De asemenea, tinerii vor vizita Acvariul, Delfinariul, Planetariul, Simulatorul de Navigație, Cetatea Enisala și vor avea un workshop de fotografie “O fotografie cât 1000 de cuvinte!”, cu premii acordate de Liga Ofițerilor din Marina Militară.


Secția Presă