Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 160


Secretarul de stat Dușa, întâlnire cu militarii Brigăzii Multinaționale de la Craiova


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, s-a întâlnit, marți, 30 mai, la Craiova, cu echipa de comandă a Brigăzii Multinaționale, precum și cu reprezentanții autorităților publice locale, pentru o analiză a stadiului pregătirii infrastructurii Brigăzii în cadrul procesului de operaționalizare.

Mircea Dușa a verificat în teren situația și graficul de execuție a lucrărilor de amenajare a spațiilor de cazare, a celor de servire a mesei și a facilităților de instrucție ce vor fi puse la dispoziția militarilor români și străini la sediul Brigăzii și în cazărmile structurilor subordonate acesteia. De asemenea, secretarul de stat a convenit asupra proiectelor care urmează a fi demarate și a termenelor finale de execuție.

A fost analizat, de asemenea, împreună cu conducerea Spitalului Militar din Craiova stadiul lucrărilor de modernizare a unității medicale, astfel încât aceasta să fie adaptată cerințelor și calității impuse de standardele internaționale.

Secretarul de stat Dușa a concluzionat că lucrurile sunt în graficul previzionat, fiind create premisele finalizării la timp a tuturor preparativelor necesare momentului sosirii primului detașament de peste 200 de militari polonezi, programat în cursul acestei veri.

Constituirea Brigăzii Multinaționale pentru implementarea prezenței aliate adaptate (Tailored Forward Presence - tFP), pe dimensiunea terestră, sub coordonarea Comandamentului Multinațional de Divizie din București, reprezintă un element definitoriu în sprijinul dezvoltării și consolidării securității regionale pentru care România s-a angajat la Summit-ul NATO de la Varșovia.


Secția Presă