Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 161


„Ministru pentru o zi”, la M.Ap.N.


Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, l-a primit miercuri, 31 mai, la sediul M.Ap.N., pe Florin-Mihai Țura, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Petru Rareș" din Târgu Lăpuș, desemnat câștigător al proiectului „Ministru pentru o zi” la M.Ap.N.

Gabriel Leș l-a felicitat pe Florin-Mihai Țura pentru calitatea răspunsurilor furnizate în chestionarul concursului și care l-au calificat pentru funcția de „ministru pentru o zi” la Apărare, exprimându-și speranța că această zi va reprezenta un reper important în alegerea carierei profesionale.

Programul “ministrului” Țura a inclus o vizită la Academia Tehnică Militară, unde rectorul instituției i-a prezentat oferta educațională pentru anul universitar viitor.

Florin-Mihai Țura s-a întâlnit și a schimbat impresii cu o parte dintre profesorii Academiei Tehnice și studenții din anul I și a vizitat Aula Magna, sălile senatului, biblioteca, Capela Militară, baza sportivă, laboratorul de armament automat, laboratoarele “Cyber Defence” și “Sisteme integrate de comunicații”.

Un alt obiectiv aflat pe agendă a fost Muzeul Militar Național “Ferdinand I”, unde directorul muzeului i-a prezentat tânărului elev secțiile de istorie militară străveche, veche, medievală, modernă și contemporană. Parcul de artilerie și tehnică l-a surpins pe Florin-Mihai Țura prin varietatea și multitudinea exponatelor, majoritatea fiind piese unicat. De asemenea, în cadrul colecțiilor speciale ale muzeului, elevul a vizionat expozițiile dedicate aviației și aeronauticii românești, armamentul alb și de foc și evoluția uniformelor militare românești.

***
Aflat la a treia ediție, proiectul “Ministru pentru o zi” este realizat de Guvernul României, prin Secretariatul General al Guvernului, în parteneriat cu Consiliul Național al Elevilor, unic for reprezentativ al elevilor și for consultativ pentru Ministerul Educației Naționale. Ministerul Apărării Naționale a participat la toate cele trei ediții organizate până în prezent.

Proiectul își dorește să încurajeze cultura participativă a tinerilor, să promoveze valorile si principiile democratice și să aducă administrația publică mai aproape de cetățeni.


Secția Presă