Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 168


Conferința ,,Femei lider în domeniul securității și apărării”


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare, Mircea Dușa, a deschis marți, 13 iunie, conferința internațională de promovare a dimensiunii de gen cu tema „Diseminarea problematicii de gen în rândul leadership – ului din domeniul securității și apărării”.
Mircea Dușa a subliniat că principalul obiectiv al conferinței îl constituie cunoașterea aprofundată a modalităților de recrutare și evoluție în carieră a femeilor, dar și a implicațiilor determinate de liderii femei asupra organizației militare.

La evenimentul care se desfășoară sub egida Procesului Reuniunii Miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), în zilele de 13 și 14 iunie, la Palatul Cercului Militar Național din București, participă reprezentanți ai ONU și ai NATO, precum și ai altor organizații internaționale cu experiență relevantă în implemantarea dimensiunii de gen.

România, prin Ministerul Apărării Naționale, este națiune-lider a proiectului „Femei Lider în domeniul Securității și Apărării”.

În cadrul MApN, efectivul de personal feminin este de 17 la sută, dintre care șase procente îl reprezintă personal militar de toate gradele, încadrat în cele trei categorii de forțe ale armatei, inclusiv femei care au obținut gradul de general. Totodată, promovarea în ierarhia militară se face exclusiv pe baza competențelor profesionale, fără discriminare de gen, neexistând prevederi legislative care să interzică accesul personalului feminin în anumite domenii.


Secția Presă