Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 179


Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO


Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică, Nicolae Nasta, va participa joi, 29 iunie, la Cartierul General NATO de la Bruxelles, la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO.

În cadrul reuniunii, miniștrii aliați ai apărării vor aborda cele două teme consacrate în luna mai, tot la Bruxelles, în cadrul Reuniunii Speciale a șefilor de state și de guverne, respectiv partajarea echitabilă a sarcinilor în cadrul Alianței și intensificarea rolului NATO în contracararea terorismului. Totodată, va fi discutat stadiul implementării deciziilor Summit-ului de la Varșovia, referitoare la postura aliată de descurajare și apărare.

Agenda reuniunii include și un prânz de lucru, cu participarea Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini, și a reprezentanților Finlandei și Suediei, dedicat analizării stadiului implementării propunerilor cuprinse în Declarația comună NATO-UE, precum și a aspectelor privind finanțarea apărării la nivelul celor două organizații. De asemenea, ministeriala apărării va dezbate, în formatul Misiunii Resolute Support, rolul NATO în Afganistan pentru următoarea perioadă.

Secretarul de stat Nicolae Nasta va participa și la reuniunea în formatul statelor contributoare la implementarea Conceptului Framework Nation / FNC organizată de Germania și dedicată analizării progresului realizat în domeniile de activitate subsumate inițiativei din perioada 2016-2017, respectiv identificării de soluții de cooperare pentru viitor.


Secția Presă