Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 186


Militarii decedați în accidentul din județul Argeș, înaintați la gradul de sublocotenent (p.m.)


Prin ordin al ministrului apărării naționale, militarii decedați în urma accidentului din data de 29 iunie, din zona localității Valea Urdii, județul Argeș, au fost înălțați în gradul de sublocotenent post-mortem.

Plutonierului-major Mihai Ionuț Toma, caporalului clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalului clasa a III-a Petre Cristian Toader le-a fost acordat gradul de sublocotenent la propunerea șefului Statului Major General, în semn de recunoștință și apreciere a înaltului profesionalism, altruismului, curajului și spiritului de sacrificiu dovedite pe timpul misiunilor încredințate.

Cei trei militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” vor fi înmormântați cu onoruri militare duminică, 2 iulie, începând cu ora 13.00.

Sublocotenentul (post-mortem) Mihai Ionuț Toma va fi înhumat în cimitirul din localitatea Mioarele, sat Mățău, sublocotenentul (post-mortem) George-Emilian Catană în cimitirul din localitatea Lerești, sat Voinești, iar sublocotenentul (post-mortem) Petre Cristian Toader în cimitirul din Cartierul Mărcuș al municipiului Câmpulung, toate din județul Argeș.

La funeralii vor fi prezenți, alături de familiile îndoliate, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, administrației publice locale și camarazi de arme ai celor trei vânători de munte.


Secția Presă