Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 198


Ministrul apărării naționale, în vizită de informare în garnizoanele Craiova și Timișoara


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, însoțit de secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a efectuat marți, 11 iulie, vizite de informare în garnizoanele Craiova și Timișoara.

La Craiova, echipa de conducere a MApN a vizitat sediul Brigăzii multinaționale (MN BDE). Generalul de brigadă Daniel Petrescu, comandantul MN BDE, a prezentat o sinteză a activităților desfășurate în procesul de transformare a Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” în structură NATO, cu accent pe stadiul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de instruire, cazare și servire a mesei aferente cazărmilor brigăzii și unităților subordonate.

MN BDE, care a atins, la 24 aprilie 2017, capacitatea inițială, funcționează sub comanda Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de la București și reprezintă elementul principal de realizare, pe componenta terestră, în regiunea de sud a flancului estic al Alianței, a prezenței aliate înaintate adaptate (Allied tailored Forward Presence – tFP).

Ministrul Țuțuianu a vizitat și cazarma Batalionului 26 Infanerie “Neagoe Basarab”, subordonat MN BDE, unde s-a întâlnit și cu militari din cadrul contingentului polonez care activează, începând cu săptămâna trecută, în compunerea batalionului craiovean.

Contingentul polonez, format din 225 de militari și 47 de mijloace tehnice, este dislocat timp de aproximativ șase luni în România, reprezentând contribuția Poloniei la asigurarea prezenței consolidate în Sud-Estul Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varșovia.

Tot la Craiova, ministrul apărării naționale a vizitat Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Ștefan Odobleja”, unde a fost informat cu privire la serviciile medicale asigurate pacienților, stadiul lucrărilor de investiții programate pentru pavilionul medicină operațională-politraumă, situația la zi a procesului de achiziție de aparatură și dispozitive medicale planificat pentru 2017 și perspectiva pentru anii viitori, atât în domeniul achizițiilor de aparatură modernă, cât și al continuării lucrărilor de reabilitare a infrastructurii. Ministrul Țuțuianu a exprimat apreciere cu privire la eforturile depuse până în prezent pentru aducerea unității medicale craiovene la standarde moderne de dotare și funcționare și a asigurat de întregul sprijin pentru continuarea acestui proces.

În debutul vizitei la Timișoara, comandantul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere “Banat”, colonel Cristian Dinulică, a informat echipa de conducere a ministerului cu privire la misiunile și obiectivele marii unități.

De asemenea, oficialii MApN au vizitat spațiile și facilitățile medicale ale Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu”. În cadrul întâlnirii cu echipa managerială a spitalului militar, ministrul Țuțuianu a apreciat modul în care se realizează actul medical în această unitate și a declarat că ministerul va sprijini în continuare spitalul în realizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii și de dotare cu aparatură medicală modernă și performantă, în anul 2017 și în perspectivă, pentru investițiile planificate pentru perioada 2018-2020.


Secția Presă