Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 210


Ministrul apărării naționale, în vizită de informare în garnizoanele Buzău și Focșani


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, au efectuat marți, 18 iulie, vizite de informare în garnizoanele Buzău și Focșani.

La Buzău, echipa de conducere a M.Ap.N. a vizitat spațiile de instrucție și de lucru ale comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Generalul de brigadă Gheorghe Vișan, comandantul diviziei, a prezentat o sinteză a activităților și misiunilor marii unități și concluziile rezultate în urma participării militarilor din subordine la cel mai mare exercițiu multinațional desfășurat în regiunea țării noastre, SABER GUARDIAN-17.

Tot în garnizoana Buzău, oficialii M.Ap.N. au vizitat Brigada de Informații Militare “Mareșal Alexandru Averescu” și Batalionul 620 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni” și Centrul de instruire pentru Operații Speciale "General-maior Grigore Baștan", unde le-au fost prezentate misiunile efectuate de militarii acestor unități.

La Focșani, echipa de conducere a ministerului a vizitat sediile brigăzilor 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” și 8 Artilerie LAROM “Alexandru Ioan Cuza”. Ministrul Adrian Țuțuianu a subliniat importanța activităților executate de militarii ambelor brigăzi, a apreciat eforturile acestora pe timpul ultimelor exerciții și a arătat disponibilitatea conducerii ministerului de a-i sprijini în îndeplinirea obiectivelor.

Oficialii MApN s-au deplasat și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, unde au fost informați cu privire la serviciile medicale asigurate pacienților. Ministrul Țuțuianu a asigurat personalul spitalului că ministerul va sprijini eforturile depuse pentru a asigura desfășurarea actului medical în condiții optime și la standarde moderne.
***

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General au participat tot marți, 18 iulie, la ceremonia militară de la Mausoleul Mărăști, județul Vrancea, în contextul împlinirii a 100 de ani de la luptele purtate de Armata României în Primul Război Mondial.

Prin Hotărâre a Guvernului României, 2017 a fost declarat „Anul Mărăști, Mărășești, Oituz-100”, dedicat comemorării sacrificiului ostașilor români în luptele care au avut loc, în urmă cu 100 de ani, în aceste localități, prilej cu care M.Ap.N. organizează ceremonii militare, manifestări culturale, artistice, cu caracter simbolic, precum și alte acțiuni cu tematică specifică.


Secția Presă