Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 214


Ședința Colegiului Ministerului Apărării Naționale


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a prezidat, la sediul instituției, ședința Colegiului Ministerului Apărării Naționale organizată pentru analiza problemelor aferente trimestrului III al anului 2017.

La lucrările ședinței au participat șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.

Pe agenda discuțiilor au fost incluse subiecte referitoare la analiza derulării programelor de înzestrare a armatei, formularea propunerilor MApN cu privire la rectificarea bugetară, precum și o evaluare a stării sistemului medical militar, prilej cu care a fost aprobat proiectul de extindere și modernizare a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central.

Cu acest prilej, a fost analizată solicitarea formulată de Republica Muntenegru către Centrul NATO de Coordonare a Răspunsului la Dezastre pentru acordarea de sprijin în lupta contra incendiilor de pădure ce afectează această țară. Colegiul a decis inițierea demersurilor privind pregătirea în regim de urgență a unei aeronave C-27J Spartan echipată în configurație pentru stingerea incendiilor, pentru a desfășura misiuni de intervenție în sprijinul autorităților muntenegrene, urmând ca dislocarea aeronavei să se facă la solicitarea acestora.
***

Colegiul Ministerului Apărării Naționale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul MApN, abilitat să analizeze și să propună ministrului apărării naționale măsuri în legătură cu documentele ce vizează problemele majore ale armatei.

Colegiul își desfășoară activitatea în ședințe ordinare trimestriale sau în ședințe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea și înzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni în comun cu armatele altor țări.


Secția Presă