Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 214


Ședința Colegiului Ministerului Aprrii Naționale


Ministrul aprrii naționale, Adrian Țuțuianu, a prezidat, la sediul instituției, ședința Colegiului Ministerului Aprrii Naționale organizat pentru analiza problemelor aferente trimestrului III al anului 2017.

La lucrrile ședinței au participat șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.

Pe agenda discuțiilor au fost incluse subiecte referitoare la analiza derulrii programelor de nzestrare a armatei, formularea propunerilor MApN cu privire la rectificarea bugetar, precum și o evaluare a strii sistemului medical militar, prilej cu care a fost aprobat proiectul de extindere și modernizare a Spitalului Universitar de Urgenț Militar Central.

Cu acest prilej, a fost analizat solicitarea formulat de Republica Muntenegru ctre Centrul NATO de Coordonare a Rspunsului la Dezastre pentru acordarea de sprijin n lupta contra incendiilor de pdure ce afecteaz aceast țar. Colegiul a decis inițierea demersurilor privind pregtirea n regim de urgenț a unei aeronave C-27J Spartan echipat n configurație pentru stingerea incendiilor, pentru a desfșura misiuni de intervenție n sprijinul autoritților muntenegrene, urmnd ca dislocarea aeronavei s se fac la solicitarea acestora.
***

Colegiul Ministerului Aprrii Naționale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul MApN, abilitat s analizeze și s propun ministrului aprrii naționale msuri n legtur cu documentele ce vizeaz problemele majore ale armatei.

Colegiul și desfșoar activitatea n ședințe ordinare trimestriale sau n ședințe extraordinare, avnd rolul de a analiza problemele ce vizeaz, n principal, politica de aprare, organizarea, pregtirea și nzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni n comun cu armatele altor țri.


Secia Pres