Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 225


Conferință de presă și semnarea proiectului de finanțare a reabilitării Crucii Caraiman din fonduri europene


Miercuri, 26 iulie, începând cu ora 11.00, ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, și ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, vor semna, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul M.Ap.N., proiectul de finanțare a lucrărilor de reabilitare a Crucii comemorative a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munții Bucegi.

Tot miercuri, de la ora 11.30, ministrul Adrian Țuțuianu va susține o conferință de presă pe teme de actualitate din domeniul apărării.

Jurnaliștii interesați să asiste la cele două evenimente sunt așteptați miercuri, începând cu ora 10.30, la sediul M.Ap.N., punctul de acces nr.3, dinspre Hotelul Marriott. Pentru accesul carelor de reportaj, vă rugăm să ne transmiteți, până marți, 25 iulie, ora 18.00, numărul de înmatriculare și datele echipei tehnice (nume, CNP) la adresa de e-mail: presamapn@mapn.ro.

* * *

Valoarea proiectului „Restaurarea, reabilitarea, conservarea și amenajarea unui spațiu expozițional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul eroilor ,,Crucea Caraiman"/Monumentul Eroilor (Crucea) de pe Vârful Caraiman)” este de peste 19 milioane lei, din care 16 milioane reprezintă finanțare din fonduri europene. Valoarea cofinanțării cheltuielilor eligibile asigurată de Ministerul Apărării Naționale este de aproximativ 3 milioane lei.

Mai multe detalii despre proiect, aici: http://sg.mapn.ro/pages/view/100.


Secția Presă