Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 226


Drapelul de luptă, înmânat unor structuri CSR de Ziua Radiolocației


Marți, 25 iulie, ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a înmânat drapele de luptă Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere (CSR) „Dacia”, Grupului 1 Cercetare și Supraveghere prin Radiolocație și Avertizare Timpurie „General Neculai Iordache”, Grupului 2 Cercetare și Supraveghere prin Radiolocație și Avertizare Timpurie „General Pompiliu Ionescu” și Grupului 3 Cercetare și Supraveghere prin Radiolocație și Avertizare Timpurie „General Vasile Mihalache”.

În cadrul aceleiași activități, desfășurată la sediul Brigăzii 76 CSR, drapelul de luptă al Grupului 4 Război Electronic „Locotenent-colonel Mihai Cană” a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler.

Ministrul Adrian Țuțuianu i-a felicitat pe militarii radiolocatoriști de ziua lor și le-a transmis un mesaj de prețuire și respect “pentru munca depusă 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, pentru transmiterea datelor necesare pentru apărarea spațiului aerian al României, dar și al flancului estic al Alianței”.

„Cu toate că prin specificul misiunilor dumneavoastră sunteți partea nevăzută din tot acest uriaș efort de securitate al spațiului aerian, munca dumneavoastră este una decisivă, deoarece rezultatele observării și analizele transmise asigură luarea deciziilor de angajare și contracarare a diferitelor amenințări aeriene în termenele optime”, le-a transmis ministrul apărării naționale.

„Activați într-un domeniu alert, cu multe provocări, și deserviți tehnică de înaltă dezvoltare tehnologică, ceea ce presupune din partea dumneavoastră un efort constant de învățare și instruire. Știu că vă puteți adapta la schimbările care se manifestă în mediul de securitate din regiunea noastră și contăm pe profesionalismul dumneavoastră pentru asigurarea cerului senin al țării,” le-a transmis ministrul Țuțuianu radiolocatoriștilor militari.


Secția Presă