Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 227


Vizită de lucru în garnizoana Galați


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, împreună cu generalul-maior Marius Harabagiu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, și generalul de brigadă Dorin Blaiu, șeful Direcției instrucție și doctrină din Statul Major General, a vizitat marți, 25 iulie, unități militare din Galați.

În cadrul vizitei de informare desfășurate la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei”, ministrului apărării naționale i s-a prezentat infrastructura unității, terenurile de instrucție, echipamentele și tehnica de luptă din dotarea unității.

Adrian Țuțuianu i-a felicitat pe infanteriștii gălățeni pentru rezultatele foarte bune obținute la exercițiile desfășurate anul acesta și a apreciat contribuția lor la consolidarea statutului României de furnizor de securitate, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată având la activ numeroase misiuni peste hotare, în teatrul de operații din Afganistan.

Oficialii M.Ap.N. s-au întâlnit și cu personalul Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă”, unde s-au informat cu privire la situația încadrării cu personal, starea tehnicii din dotare, concluziile reieșite în urma participării la exercițiul multinațional Saber Guardian 2017, provocările în îndeplinirea misiunilor, dar și nevoile de sprijin din partea ministerului.

Una dintre opririle delegației a fost și la Spitalul Militar de Urgență „dr.Aristide Serfioti”, unitatea spitalicească militară care asigură, în această zonă, asistența medicală specializată în timp de pace, situații de criză sau război. Ministrul Țuțuianu a vizitat cabinetele și sălile de diferite specialități și s-a întâlnit cu personalul medical pentru a afla starea reală a unității și proiectele de viitor.


Secția Presă