Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 235


Întâlnire a ministrului apărării naționale cu membri ai echipei Invictus România


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit marți, 1 august, cu sportivii ”Invictus Team România”, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul M.Ap.N.

Cu această ocazie, ministrul i-a felicitat și a înmânat diplome de excelență componenților echipei de tir cu arcul, reveniți în țară după participarea la Campionatul mondial militar de profil, din Franța. Aflați la prima competiție internațională de acest nivel, cei șase militari răniți - sportivi legitimați la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua București" au obținut numeroase medalii.

Colonelul Augustin Nicolae Pegulescu a obținut medalia de aur la individual, medalia de argint pe echipe și medalia de argint la proba mixtă, desfășurată împreună cu un militar care nu a suferit răni; colonelul rtr. Dorin Petruț a fost medaliat cu argint la individual și tot cu argint la proba pe echipe; plutonierul Claudiu Ionuț Butoi – medalie de argint cu echipa; plutonierul Cătălin Ion Pârvu - medalie de argint la proba mixtă și medalie de bronz la proba mixtă internațională (Franța, România, Slovenia); caporalul Eugen Pătru a obținut medalie de aur la individual, proba arc olimpic, și medalie de aur la proba mixtă internațională (Grecia, România, SUA). Plutonierul Emil Cojocaru a obținut locul șapte la proba individuală.

Ministrul Țuțuianu a urat succes tuturor sportivilor ”Invictus Team România” care, în perioada 23-30 septembrie, vor participa, în premieră, la “Invictus Games Toronto - 2017”. România va fi reprezentată de 15 sportivi, luptători răniți sau invalizi ca urmare a misiunilor în teatrele de operații sau la acțiuni militare interne, la șapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, înot, ridicări de greutăți, canotaj în sală la simulator, ciclism și volei din șezut.
* * *

„Invictus Team România – 2017” este un proiect ce își propune a demonstra societății ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei și solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operații.

Acțiunea urmărește să sprijine recuperarea fizică și psihică prin sport și să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniți și a familiilor acestora.

Ca proiect de reprezentare națională, „Invictus Team România – 2017” își propune să atragă implicarea și sprijinul cetățenilor, organizațiilor guvernamentale și non-guvernamentale sau a altor instituții care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei inițiative.

„Invictus Team România” beneficiază de sprijinul Fundației Prințul de Wales Romania, a Casei Regale a României, a asociațiilor „Povestașii”, „Camarazii” și a Invictus România.

Echipa Invictus mulțumește pentru contribuții companiilor Transgaz, Telekom, ExxonMobil România, Petrom, AirFrance, clinicilor Dr. Leahu, tuturor persoanelor fizice care au donat, participă la evenimente și îi susțin pe luptătorii răniți, dar și instituțiilor media care promovează acest proiect.


Secția Presă