Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 235


ntlnire a ministrului aprrii naționale cu membri ai echipei Invictus Romnia


Ministrul aprrii naționale, Adrian Țuțuianu, s-a ntlnit marți, 1 august, cu sportivii ”Invictus Team Romnia”, n cadrul unei ceremonii desfșurate la sediul M.Ap.N.

Cu aceast ocazie, ministrul i-a felicitat și a nmnat diplome de excelenț componenților echipei de tir cu arcul, reveniți n țar dup participarea la Campionatul mondial militar de profil, din Franța. Aflați la prima competiție internațional de acest nivel, cei șase militari rniți - sportivi legitimați la Clubul Sportiv al Armatei "Steaua București" au obținut numeroase medalii.

Colonelul Augustin Nicolae Pegulescu a obținut medalia de aur la individual, medalia de argint pe echipe și medalia de argint la proba mixt, desfșurat mpreun cu un militar care nu a suferit rni; colonelul rtr. Dorin Petruț a fost medaliat cu argint la individual și tot cu argint la proba pe echipe; plutonierul Claudiu Ionuț Butoi – medalie de argint cu echipa; plutonierul Ctlin Ion Prvu - medalie de argint la proba mixt și medalie de bronz la proba mixt internațional (Franța, Romnia, Slovenia); caporalul Eugen Ptru a obținut medalie de aur la individual, proba arc olimpic, și medalie de aur la proba mixt internațional (Grecia, Romnia, SUA). Plutonierul Emil Cojocaru a obținut locul șapte la proba individual.

Ministrul Țuțuianu a urat succes tuturor sportivilor ”Invictus Team Romnia” care, n perioada 23-30 septembrie, vor participa, n premier, la “Invictus Games Toronto - 2017”. Romnia va fi reprezentat de 15 sportivi, lupttori rnii sau invalizi ca urmare a misiunilor n teatrele de operaii sau la aciuni militare interne, la șapte discipline sportive: tir cu arcul, atletism, not, ridicri de greutți, canotaj n sal la simulator, ciclism și volei din șezut.
* * *

„Invictus Team Romnia – 2017” este un proiect ce și propune a demonstra societii ce nseamn adevratul spirit de lupttor, coeziunea echipei i solidaritatea uman – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaii.

Acțiunea urmrește s sprijine recuperarea fizic i psihic prin sport și s creasc gradul de informare n rndul publicului romnesc cu privire la problematica militarilor rniți și a familiilor acestora.

Ca proiect de reprezentare naional, „Invictus Team Romnia – 2017” și propune s atrag implicarea i sprijinul cetenilor, organizaiilor guvernamentale i non-guvernamentale sau a altor instituii care doresc s contribuie, pe baz de voluntariat, la succesul acestei iniiative.

„Invictus Team Romnia” beneficiaz de sprijinul Fundației Prințul de Wales Romania, a Casei Regale a Romniei, a asociațiilor „Povestașii”, „Camarazii” și a Invictus Romnia.

Echipa Invictus mulțumește pentru contribuții companiilor Transgaz, Telekom, ExxonMobil Romnia, Petrom, AirFrance, clinicilor Dr. Leahu, tuturor persoanelor fizice care au donat, particip la evenimente și i susțin pe lupttorii rniți, dar și instituțiilor media care promoveaz acest proiect.


Secia Pres