Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 236


ntlniri de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Economiei și ai Ministerului Cercetrii și Inovrii


Ministrul aprrii naționale, Adrian Țuțuianu, a avut marți, 1 august, ntlniri de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Economiei și ai Ministerului Cercetrii și Inovrii unde au discutat despre msurile necesare urgentrii semnrii contractelor pentru crearea și operaționalizarea ”joint venture” cu industria național de aprare și despre un proiect de modernizare a aeronavei IAR-99 Șoim.

ntlnirile de lucru cu reprezentanții Ministerului Economiei se nscriu n seria discuțiilor periodice avute de la preluarea mandatului, cu scopul stabilirii posibilitților concrete pe care industria național de aprare le are n implementarea unor programe de nzestrare pentru Armata Romniei.

n acest context, oficialii din cele dou ministere au artat sprijinul Guvernului Romniei de a direcționa o parte din sume ctre industria local, pentru stimularea investițiilor și dezvoltare și au analizat concret stadiul și implementarea procedurilor pentru programul prioritar transportor blindat de trupe, 8x8.

Urmtoarea ntlnire pe aceast tem cu reprezentanții Ministerului Economiei va avea loc vineri, 4 august. Armata Romniei are nevoie de capabilitți noi și arat determinarea noii echipe de leadership de a demara ct mai curnd procedurile de achiziție, n conformitate cu legislația n vigoare și necesitțile operaționale ale forțelor armate.

Referitor la discuțiile despre modernizarea aeronavei IAR-99 Șoim de la Ministerul Cercetrii și Inovrii, este vorba de prezentarea unui program de tip MLU/SLEP (Mid Life Upgrade/Service Life Extension Program), care este o faz natural n cadrul tuturor programelor de aviație de succes.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt: creșterea performanțelor aeronavei IAR-99 Șoim la nivelul cerințelor impuse de intrarea n dotare a aeronavei multirol F-16, asigurarea unei competivitți și a unei resurse de viaț de minim 15 ani pentru aeronavele din program și reducerea costurilor de operare și de mentenanț pentru aeronava de școal și antrenament.


Secia Pres