Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 237


Ședinț extraordinar a Colegiului Ministerului Aprrii Naționale


Ministrul aprrii naționale, Adrian Țuțuianu, a prezidat marți, 1 august, la sediul M.Ap.N., ședința extraordinar a Colegiului Ministerului Aprrii Naționale.

n cadrul discuțiilor a fost prezentat stadiul derulrii programelor de nzestrare a armatei și proiecția acestora pe termen scurt, mediu și lung, n contextul alocrii a dou procente din PIB pentru urmtorii 10 ani, și au fost fundamentate propunerile M.Ap.N. cu privire la rectificarea bugetar. De asemenea, au fost trecute n revist activitțile de cooperare internațional de pe agenda viitoare a ministerului și a fost fcut o analiz a nvațmntului militar, din punct de vedere al organizrii și funcționrii acestuia.

Pe agenda ședinței au mai figurat informri cu privire la nivelul de ncadrare cu personal n M.Ap.N. și perspectiva pn la sfrșitul acestui an, dar și la situația solicitrilor de transfer al unor imobile aflate n proprietatea statului și administrarea instituției militare.

La lucrri au participat șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.

***
Colegiul Ministerului Aprrii Naționale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul M.Ap.N., abilitat s analizeze și s propun ministrului aprrii naționale msuri n legtur cu documentele ce vizeaz aspectele majore ale armatei.
Colegiul și desfșoar activitatea n ședințe ordinare trimestriale sau n ședințe extraordinare, avnd rolul de a analiza problemele ce vizeaz, n principal, politica de aprare, organizarea, pregtirea și nzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni n comun cu armatele altor țri.


Secia Pres