Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 306


Armata continuă să acționeze în zonele afectate de inundații


Forțe și mijloace ale Ministerului Apărării Naționale continuă să intervină, la solicitarea autorităților locale, pentru sprijinirea populației din zonele afectate de inundații în județele Olt și Teleorman.

Luni, la prânz, aproximativ 80 de militari din Caracal și Râmnicu Vâlcea acționau, cu patru autocamioane și cinci bărci pneumatice pentru salvarea populației din localitățile Vâlcele, Movileni, Șerbănești și Perieți, din județul Olt. În același județ, cinci autocisterne deservite de 15 militari din Batalionul 26 Infanterie, din Craiova, transportă apă potabilă la Movileni, Potcoava, Șerbănești, Schitu și Icoana.

De asemenea, în Dobrotești, Beuca, Merișani, Însurăței și Vârtoapele, din județul Teleorman, se află dislocați 22 de militari din Batalionul 96 Geniu, din București. În această zonă, persoanele afectate de puhoiul apelor și bunurile lor materiale sunt evacuate cu două autocamioane și șase bărci.

Efective ale M.Ap.N din garnizoanele Craiova, Caracal și Râmnicu Vâlcea au participat, încă din noaptea de sâmbătă spre duminică, la salvarea populației din zonele afectate de ruperea barajului de la Movileni, pe râul Vedea.

Duminică, 3 iulie, aproximativ 150 de militari din garnizoanele Craiova și Caracal au acționat cu mijloace tehnice (cinci transportoare amfibii blindate, 12 autocamioane DAC, 12 bărci de asalt) pentru evacuarea oamenilor și salvarea bunurilor materiale din locuințe în Movileni, Șerbănești și Perieți, din județul Olt, precum și în Trivale-Moșteni și Tătărăștii de Jos, județul Teleorman.

Alte subunități ale Ministerului Apărării Naționale sunt pregătite să intervină la cererea autorităților, pentru a ajuta la înlăturarea efectelor calamităților din zonele inundate.Biroul de Presa al M.Ap.N.