Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 257


Ministrul Adrian Țuțuianu participă la activitățile dedicate Zilei Marinei Române


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, va participa marți, 15 august, începând cu ora 9.55, împreună cu secretarul de stat pentru armamente, Florin-Lazăr Vlădică, și șeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, la activitățile care vor avea loc în fața Comandamentului Flotei din Constanța cu prilejul Zilei Marinei Române.

Programul manifestărilor cuprinde, printre altele, exercițiul demonstrativ întrunit “Forțele Navale Române 17”, în cadrul căruia vor fi prezentate proceduri de respingere a atacurilor aviației inamice, de căutare și distrugere a submarinelor inamice, respingerea desantului maritim și vor avea loc parașutări ale militarilor.

Ziua Marinei Române va fi sărbătorită, în data de 15 august, și la Mangalia, Brăila, Galați, Tulcea, dar și în Parcul Herăstrău din București.

Programul complet al activităților poate fi accesat pe site-ul Statului Major al Forțelor Navale la adresa: http://www.navy.ro/zmr/.

***

Consolidarea securității în regiunea Mării Negre este un obiectiv important pentru România, pentru Ministerul Apărării Naționale și Forțele Navale Române. Proiecția dezvoltării și modernizării acestei categorii de forțe vizează întărirea capabilităților de luptă în mediul maritim, aerian, terestru și subacvatic, ca parte a NATO și UE.

Participarea militarilor din Forțele Navale Române la numeroase exerciții multinaționale alături de partenerii din Alianța Nord-Atlantică și prezența continuă a navelor militare românești în Marea Neagră răspund cerințelor de consolidare a securității Uniunii Europene și a NATO, la granița estică, în zona Mării Negre, și demonstrează faptul că România contribuie activ la implementarea măsurilor colective de securitate ale Alianței.

În anul 2017, marinarii militari români participă la peste 50 de exerciții, pe teritoriul național și în afara acestuia. Dintre acestea, șase exerciții multinaționale sunt planificate și conduse de Forțele Navale Române, iar 35 sunt exerciții multinaționale, organizate de alte structuri militare din România și de către partenerii din Alianța Nord-Atlantică.

În primele șapte luni ale acestui an, navele militare românești, alături de partenerii din NATO sau singular, s-au aflat pe mare peste 240 de zile, ceea ce reprezintă o creștere de 50 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut.


Secția Presă