Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 261


Întâlnire a ministrului apărării naționale cu ambasadorul Canadei în România


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit marți, 22 august, la sediul M.Ap.N., cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton.

Cei doi oficiali au discutat despre operaționalizarea brigăzii multinaționale din România, fiind apreciată contribuția cu personal de stat major din Armata Canadei, dar și despre dislocarea în țara noastră a unor capabilități aeriene și navale în cadrul pachetului de măsuri destinat reasigurării aliaților. În context, ministrul Țuțuianu a salutat sosirea în România a celor patru aeronave CF-188 Hornet ale Forțelor Aeriene Canadiene care vor executa misiuni de poliție aeriană alături de aeronave ale Forțelor Aeriene Române, ca parte a planului NATO de întărire a flancului estic al Alianței.

De asemenea, ministrul apărării naționale a subliniat contribuția semnificativă a Canadei la implementarea deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varșovia pentru asigurarea unei posturi de descurajare și apărare pe flacul estic al Alianței. „Noua paradigmă de securitate regională ne obligă să dezvoltăm abordări proactive de descurajare a oricăror inițiative ce ar putea influența justul echilibru”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Ministrul apărării naționale și ambasadorul Canadei au evidențiat importanța continuării, dezvoltării și amplificării cooperării dintre cele două armate, vizate fiind exercițiile în format bilateral, dar și multinațional.

Totodată, ministrul român a mulțumit autorităților canadiene pentru invitația adresată României de a se alătura „INVICTUS GAMES” la ediția care se va desfășura în acest an la Toronto. Lotul României este format din 15 sportivi, militari răniți în teatrele de operații. Ei vor participa la o competiție care are rolul de a încuraja și sprijini recuperarea fizică și reabilitarea veteranilor răniți, o ocazie unică de a demonstra ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei și solidaritatea umană - valori specifice militarilor.


Secția Presă