Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 264


Ministrul aprrii naționale, n vizit de lucru la Muzeul Național al Aviației Romne


Ministrul aprrii naționale, Adrian Țuțuianu, a fcut marți, 22 august, o vizit la Muzeul Național al Aviației Romne pentru a evalua situația terenului care a fost transferat din domeniul public al statului și administrarea M.Ap.N. n domeniul public al municipiului București și pe care ar urma s se construiasc, de ctre Consiliul Local al sectorului 2 al Capitalei, locuințe pentru civili și militari.

Ministrul Țuțuianu a fost informat cu privire la situația juridic actual a terenului, la numrul de unitți locative pe care angajații Ministerului Aprrii Naționale și ai altor instituții din sistemul național de aprare ar urma s le primeasc n respectivul ansamblu de locuințe și la termenul n care ar urma s fie finalizate construcțiile.

Adrian Țuțuianu a spus c asigurarea unui nivel bun de trai pentru militari și familiile acestora, care presupune și asigurarea unor locuințe decente, este o procupare constant a conducerii ministerului și c acest proiect edilitar, n noua form propus de Primria Sectorului 2 al municipiului București, se afl n analiza structurilor abilitate ale M.Ap.N.

Cu acest prilej, ministrul aprrii naționale a vizitat spațiile expoziționale și s-a ntlnit cu echipa de conducere și cu angajații Muzeului Național al Aviației Romne.

***

n anul 2010, prin HG nr 714, s-a aprobat transmiterea unei prți a imobilului 429 București, situat n strada Fabrica de Glucoz nr.2-4, n suprafaț de aproximativ 4,5 hectare, din administrarea M.Ap.N. n administrarea Consiliului Local al sectorului 2, n vederea sistematizrii zonei, respectiv pentru construirea de locuințe și dotri aferente, n maximum trei ani de la preluarea terenului. Prin acest program, derulat prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe, M.Ap.N. și alte instituții beneficiare urmau s primeasc jumtate din locuințele realizate. Ca urmare a faptului c nu a mai fost asigurat finanțarea programelor ANL pentru amplasamente noi, autoritatea public local a sistat proiectul de realizare a respectivelor locuințe iar terenul a revenit n administrarea M.Ap.N., conform dispozițiilor legale n vigoare.

n anul 2015, proiectul a fost readus n discuție, fiind emis HG nr.699/2015 prin care se prevede transmiterea unei suprafețe de patru hectare din administrarea M.Ap.N. n domeniul public al municipiului București, pentru construirea de locuințe, ntr-un termen de trei ani, 700 de unitți locative din totalul construit urmnd s revin M.Ap.N. și instituțiilor beneficiare.

La acest moment, Primria Sectorului 2 a solicitat M.Ap.N. inițierea unui alt proiect de act normativ prin care s se reconfigureze datele generale ale proiectului de investiții, propunnd MApN ca numrul total de locuințe care vor fi transferate s fie de 537 de unitți locative, realizate ntr-un termen de maximum 10 ani. Aceast solicitare este n prezent analizat de structurile abilitate din cadrul M.Ap.N.


Secia Pres