Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 265


Adrian Țuțuianu s-a întâlnit cu atașații români ai apărării nou numiți în funcții


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, i-a primit miercuri, 23 august, la sediul M.Ap.N., pe atașații români ai apărării nou numiți în funcții.

Adrian Țuțuianu a opinat că această categorie de militari asigură un dialog permanent și oportun, în plan militar, cu aliații și partenerii României, ”ceea ce este o misiune deosebit de importantă, mai ales în contextul actual, caracterizat de provocări la adresa securității regionale pe flancul estic și sudic al Alianței”.

Ministru Țuțuianu le-a urat success, exprimându-și convingerea că fiecare dintre noii atașați militari ai României va contribui ”la creșterea importanței dimensiunii de apărare pe agenda politicii externe a statului român și la soluționarea cu profesionalism a provocărilor determinate de relațiile internaționale tot mai compexe și mai dinamice “.


* * *

Pe lângă participarea cu forțe la misiuni militare internaționale, M.Ap.N. contribuie la promovarea obiectivelor politicii externe și de securitate ale României prin atașatura apărării, care asigură dimensiunea militară a demersului diplomatic coordonat de MAE.


Secția Presă