Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 307


„ROMEX 05” – exercițiu comun de instruire româno-american


În perioada 19 iulie–2 august a.c., militari români și americani vor desfășura, în poligonul Babadag și la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, exercițiul comun de instruire “ROMEX 05”.

La exericițiu vor participa aproximativ 1.500 de militari americani de la Forțele Terestre și Aeriene din Europa și 500 de militari români reprezentând categoriile de forțe armate (terestre, aeriene și navale), cu mijloacele tehnice din dotare.
Instruirea în comun include exerciții cu trageri reale, exerciții de desfășurare a acțiunilor militare în localități, escortarea de convoaie, antrenamente de aviație, precum și realizarea unor proiecte comunitare în câteva localități din apropierea poligonului Babadag.

* * *

Joi, 7 iulie, ora 11.00, la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu va avea loc o scurtă declarație de presă privind începerea exercițiului ROMEX 05.

Începând de duminică, 10 iulie, la poligonul Babadag va funcționa Centrul de Presă al ROMEX 05, la care își vor desfășura activitatea maiorul Daniel Anghel, (0727-010.129) și locotenentul Kristin Morrow (SUA), care poate fi contactată la adresa de e-mail kristin.morrow@us.army.mil. La Centrul de Presă al exercițiului se vor putea obține informații suplimentare și se va face acreditarea în vederea participării la exercițiile din poligon și la activitățile pentru presă, care sunt programate după cum urmează:
• ceremonia de deschidere a exercițiului – marți, 19 iulie
• zilele presei – luni, 25 iulie și vineri, 29 iulie
• ceremonia de încheiere a exercițiului - marți, 2 august.Biroul de Presa al M.Ap.N.