Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 267


Întâlnire cu reprezentanții Grupului Rheinmetall, la sediul M.Ap.N.


La sediul Ministerului Apărării Naționale a avut loc miercuri, 23 august, o întâlnire de lucru a ministrului Adrian Țuțuianu și a ministrului economiei, Mihai Fifor, cu reprezentanți ai Grupului Rheinmetall Defence AG. La întâlnire au mai participat și secretarului de stat pentru Armamente, Florin Lazăr Vlădică, dar și secretarul de stat din Ministerul Economiei, Ion Radu.

Cele două părți au analizat stadiul programelor de înzestrare esențiale ale Armatei României, ministrul Țuțuianu subliniind determinarea Ministerului Apărării Naționale de a implica activ industria națională de apărare în procesul de înzestrare a trupelor, ceea ce va conduce la stimularea economiei naționale prin generarea de noi locuri de muncă.

Ministrul apărării naționale a spus că apreciază în mod deosebit prima colaborare economico-militară de anvergură dintre România și compania germană Rheinmetall și că este convins că noua societate mixtă Romanian Military Vehicle Systems, care va fabrica la Moreni transportorul blindat de trupe 8x8, va fi un succes.

La rândul lor, reprezentanții operatorului economic au prezentat structura și domeniile de activitate și au dorit să cunoască cerințele privind înzestrarea armatei, exprimându-și deschiderea în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor cu acest M.Ap.N. pentru identificarea unor soluții tehnice referitoare la programele prioritare de înzestrare.


Secția Presă