Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 268


Dialog româno-olandez la Ministerul Apărării Naționale


Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a primit miercuri, 23 august, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita ambasadorului Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubaèiæ.

Discuțiile au reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului strategic pe teme de interes reciproc ce au vizat, cu precădere, aspecte referitoare la relațiile de colaborare în cadrul NATO și UE, dar și aspecte ale relației bilaterale, cu accent pe dezvoltarea colaborării în domeniul tehnico-militar.

Ministrul român al apărării a evidențiat interesul părții române pentru dezvoltarea relației cu partenerul olandez și a menționat intenția de a consolida cooperarea bilaterală prin activități practice de pregătire a personalului, dar și prin derularea unor programe de formare educațională.

Ambele părți și-au exprimat interesul pentru colaborarea aprofundată în scopul asigurării unui climat de securitate și stabilitate în Europa și consolidării cooperării în scopul combaterii terorismului.
De asemenea, au fost abordate și subiecte privind programul de achiziții avut în vedere la nivelul Ministerului Apărării Naționale pentru modernizarea Forțelor Armate Române, în contextul alocării a două procente din PIB pentru apărare.


Secția Presă