Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 277


Întâlnire a secretarului de stat Dușa cu reprezentanții companiei Ficantieri, la sediul M.Ap.N.


Secretarul de stat pentru politica de apărare și planificare din M.Ap.N., Mircea Dușa, a avut vineri, 1 septembrie, la sediul instituției, o întâlnire cu reprezentanți ai companiei ”Fincantieri SpA”, firmă specializată în proiectarea și construcția de nave civile și militare.

Delegația a fost condusă de ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi.

În cadrul discuțiilor au fost reliefate relațiile deosebite dintre România și Italia pe palierul politico-militar și au fost prezentate oportunitățile de dezvoltare a cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Reprezentanții companiei italiene au prezentat propunerile de colaborare, precum și portofoliul de clienți, produse și servicii în domeniul naval, discuțiile fiind canalizate pe programul de înzestrare ,,Corvetă multifuncțională”. Acesta este unul dintre cele opt programe esențiale pentru înzestrarea Armatei, aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în vederea asigurării intereselor de securitate ale României.

Convorbirile purtate cu firma italiană au avut rol consultativ, astfel încât în momentul în care va fi demarată procedura de achiziție, după îndeplinirea tuturor condițiilor legale, partea română să aibă un tablou cât mai amplu al ofertelor disponibile. Mircea Dușa a subliniat, de altfel, faptul că M.Ap.N. are o cooperare foarte bună cu firmele italiene, iar Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două state oferă un cadru solid de colaborare.

Din delegație au mai făcut parte atașații apărării și cel comercial ai Italiei în România, vicepreședintele companiei ”Fincantieri SpA” și directorul Șantierului Naval din Tulcea.

Întâlnirea de astăzi s-a înscris în calendarul consultărilor programate la nivelul Ministerului Apărării Naționale cu reprezentanți ai firmelor de renume mondial din domeniul industriei de apărare, dar și cu cele autohtone.


Secția Presă