Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 285


Ședință extraordinară a Colegiului Ministerului Apărării Naționale


Ședința extraordinară a Colegiului Ministerului Apărării Naționale, prezidată de ministrul Adrian Țuțuianu, a avut loc luni, 4 septembrie, la sediul M.Ap.N.

În cadrul discuțiilor a fost analizată propunerea de revitalizare a flotei de aeronave IAR-99 Șoim în cadrul unui program de tip MLU/SLEP (Mid Life Upgrade/Service Life Extension Program), care este o fază naturală în cadrul tuturor programelor de aviație de succes. Principalele obiective ale acestui proiect sunt creșterea performanțelor, asigurarea unei competivități și a unei resurse de viață de minim 15 ani pentru aeronavele din program și reducerea costurilor de operare și de mentenanță pentru avioanele de școală și antrenament.

Pe agenda ședinței au mai figurat informări în legătură cu activitatea și principalele proiecte inițiate de către Agenția pentru cercetare tehnică și tehnologii militare și solicitările unor asociații și fundații, constituite în scopul desfășurării unor activități specifice apărării naționale, privind acordarea statutului de utilitate publică.

La lucrări au participat șefii departamentelor și structurilor centrale ale ministerului.

***

Colegiul Ministerului Apărării Naționale este organ cu rol consultativ constituit la nivelul M.Ap.N., abilitat să analizeze și să propună ministrului apărării naționale măsuri în legătură cu documentele ce vizează aspectele majore ale armatei.

Colegiul își desfășoară activitatea în ședințe ordinare trimestriale sau în ședințe extraordinare, având rolul de a analiza problemele ce vizează, în principal, politica de apărare, organizarea, pregătirea și înzestrarea forțelor armate, capacitatea de reacție a armatei, participarea la exerciții sau misiuni în comun cu armatele altor țări.


Secția Presă