Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 289


Secretarul de stat Nicolae Nasta, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE


Secretarul de stat Nicolae Nasta, șeful Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică, va participa, în zilele de 6 și 7 septembrie, la Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, de la Tallinn.

Pe agendă se regăsesc subiecte referitoare la apărarea europeană, cu accent pe stadiul implementării Strategiei Globale a UE pe dimensiunea de securitate și apărare, precum și la misiunile și operațiile desfășurate sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună.

De asemenea, va avea loc exercițiul ‘‘EU CYBRID 2017’’, care are ca scop principal contracararea amenințărilor hibride și cibernetice la adresa securității Uniunii Europene.

În cadrul reuniunii va avea loc și un dejun comun de lucru împreună cu miniștrii de externe, în cadrul căruia vor fi discutate, printre altele, implementarea cooperării structurate permanente, în conformitate cu deciziile Consiliului European din luna iunie a acestui an, și operaționalizarea propunerii Comisiei Europene de creare a Fondului European pentru Apărare.


Secția Presă