Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 289


Secretarul de stat Nicolae Nasta, la Reuniunea informal a miniștrilor aprrii din statele membre ale UE


Secretarul de stat Nicolae Nasta, șeful Departamentului pentru relaia cu Parlamentul i informare public, va participa, n zilele de 6 și 7 septembrie, la Reuniunea informal a miniștrilor aprrii din statele membre ale Uniunii Europene, de la Tallinn.

Pe agend se regsesc subiecte referitoare la aprarea european, cu accent pe stadiul implementrii Strategiei Globale a UE pe dimensiunea de securitate și aprare, precum și la misiunile și operațiile desfșurate sub egida Politicii de Securitate și Aprare Comun.

De asemenea, va avea loc exercițiul ‘‘EU CYBRID 2017’’, care are ca scop principal contracararea amenințrilor hibride și cibernetice la adresa securitții Uniunii Europene.

n cadrul reuniunii va avea loc și un dejun comun de lucru mpreun cu miniștrii de externe, n cadrul cruia vor fi discutate, printre altele, implementarea cooperrii structurate permanente, n conformitate cu deciziile Consiliului European din luna iunie a acestui an, și operaționalizarea propunerii Comisiei Europene de creare a Fondului European pentru Aprare.


Secia Pres