Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22

 


Comunicat nr. 298


Armata României la "AeroNautic Show 2017"


Militari ai Armatei României participă sâmbătă, 16 septembrie, la festivalul "AeroNautic Show Lacul Morii 2017", care se va desfășura, între orele 10.00-18.00, în Parcul Crângași și Lacul Morii din București.

În zona destinată expoziției statice din parcul Crângași, publicul va putea urmări spectacole susținute de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale și de membrii ansamblului artistic ai Cercului Militar Curtea de Argeș. De asemenea, militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" vor face o demonstrație de mânuire a armamentului.

Publicul va putea să viziteze zonele special amenajate de categoriile de forțe și diverse structuri ale armatei, standul de carte cu titluri specifice, expoziția Muzeului Militar Național "Ferdinand I" dedicată Primului Război Mondial, să asiste la exerciții practice de detecție și intervenție la un dispozitiv exploziv improvizat, iar cei interesați vor putea obține informații despre procesul de recrutare și selecție în Armata României.

De asemenea, în parc sunt organizate ateliere interactive de realizare a nodurilor marinărești, cățărare la panoul mobil de alpinism și traversare pe funicular.

În zona de spectacol de pe Lacul Morii, publicul va avea ocazia să asiste la un exercițiu demonstrativ de parașutare pe apă și recuperare, executat de un detașament de militari din cadrul Forțelor Terestre Române. Parașutarea se va face dintr-o aeronavă C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române. Forțele Navale Române sunt prezente la spectacol cu un exercițiu combinat elicopter și forțe pentru operații speciale – inserție în apă, recuperare cu coșul, recuperare cu coarda și parașutare la punct fix.

Evenimentul este organizat de Asociația Aeronautică Română și Ministerul Apărării Naționale în calitate de partener și co-organizator, iar intrarea este liberă.

Programul detaliat, harta zonei și alte informații vor putea fi accesate pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/aeronauticshowpage.


Secția Presă